Utorak 19 Ožu 2024
Ispis

Provjera informacijskih tehnologija (6/8) - Obrađujete li podatke o kartičnom poslovanju?

siqt1PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) sigurnosni je standard međunarodnih sustava plaćanja (American Express, Discover Financial Services,  JCB International, MasterCard i Visa).

Pruža okvir za odgovarajuću zaštitu podataka korisnika kartičnog poslovanja. Sve organizacije koje obrađuju, prenose ili čuvaju kartične podatke moraju zadovoljiti zahtjeve PCI-DSS-a, što dokazuju godišnjim revizijama QSA, samoocjenjivanjem SAQ ili tromjesečnim pregledima ranjivosti ASV. Zahtijevani načini provjere ovise o godišnjem broju transakcija kartičnog poslovanja te su obvezni i za trgovce, financijske ustanove (issuer, acquirer) i procesne centre.

siqletak

SIQ Ljubljana može vam pomoći u cijelom procesu uspostave i održavanja sukladnosti s PCI-DSS-om. Nudimo sljedeće usluge:
Analiza raskoraka
Analizom raskoraka utvrđujemo odstupanja trenutačnog stanja od zahtjeva standarda PCI-DSS. Naši iskusni i akreditirani revizori prepoznaju sva područja s  manjkavostima i daju preporuke za postizanje usklađenosti. Rezultat analize jest i određivanje opsega infrastrukture koja je podvrgnuta zahtjevima PCI-DSS-a i  potrebna je informacija pri samoocjenjivanju SAQ.

Pomoć pri samoocjenjivanju SAQ
Naši iskusni i akreditirani stručnjaci mogu vam pomoći pri samoocjenjivanju i ispunjavanju upitnika SAQ. Pritom vam daju i preporuke za postizanje sukladnosti s PCI-DSS-om.

Revizija QSA
Reviziju QSA provode naši akreditirani stručnjaci (Qualified Security Assessors) s dugogodišnjim iskustvom na području informacijske sigurnosti (CISA, CISM). Ona uključuje temeljit pregled informacijskoga okruženja, koji je dio kartičnog poslovanja, a završava izvještajem o sukladnosti (RoC).

Pregled ranjivosti ASV
Pregled ranjivosti ASV provode naši akreditirani stručnjaci (Approved Scanning Vendors) s dugogodišnjim iskustvom na području sigurnosnih provjera (EC CEH, GCIH, GPEN). Ona uključuje provjeru ranjivosti svih javno dostupnih sustava koji su dio kartičnog poslovanja ili ga omogućuju. Rezultat je izjava o sukladnosti (AoC) s detaljnim izvještajem ranjivosti razvrstanih prema ljestvici CVSS.

Provjera informacijskih tehnologija (1/8) - Sigurnosni pregled informacijskog sustava
Provjera informacijskih tehnologija (2/8) - Znaju li Vaši zaposlenici pravila informacijske sigurnosti?
Provjera informacijskih tehnologija (3/8) - Imaju li korisnici aplikacija stvarno pristup svojim podatcima?
Provjera informacijskih tehnologija (4/8) - Osiguravate sukladnost sa zakonodavstvom i dobrim praksama upravljanja informacijskim sustavom
Provjera informacijskih tehnologija (5/8) - Vjerujete li svim članovima vašeg IT-a?

Informacije
SIQ Croatia d.o.o.
Provjera informacijskih tehnologija
T: +385 1 65 51 305
E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.siq.hr

siqcrta

1
17
Siq N
10
Dnv L Nov
16 1
5
8
4
Crolablogo
13
25 TUV
11
Adria Logo
HGK Grb
24 M
Icr M

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

METROTEKA

SIQ

NAJČITANIJE

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

LITERATURA

MENADŽMENT

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće