Utorak 20 Velj 2018
Ispis

Seminari SIQ 2018.

siq semKako uspjeti u suvremenom i visoko uređenom poslovnom svijetu? Kako zadovoljiti svim zahtjevima poslovne okoline koje postavlja racionalni i strukturirani, istovremeno fleksibilni i uspješni unutarnji ustroj proizvodnje i otvara nove prilike? Kako združit na očigled nezdruživo. Odgovor je u znanju za rad i razvijanju kompetencija. Stalna izobrazba zaposlenih je ona dodatna vrijednost koje poduzeće dugoročno održava u dobroj kondiciji.

Pozivamo Vas da pogledate kalendar edukacije koju je SIQ pripremio za 2018. godinu. Edukacije se u pravilu održavaju u Zagrebu ili Ljubljani.

Prijava
Prijave primamo putem web stranice, putem e-maila ili faxa, sedam dana prije početka seminara ili do popune slobodnih mjesta. Postoji mogućnost da tečaj i otkažemo. U tom slučaju vraćamo unaprijed plaćenu kotizaciju.

Mjesto, vrijeme
Edukacije se u pravilu održavaju u Zagrebu i Ljubljani, u predavaonicama SIQ. Za dodatna pitanja vezana uz organizaciju i održavanje slobodno nas kontaktirajte na dolje navedene kontakte. Većina predavanja su u vremenu od 9:00 do 15:00 sati, točno vrijeme trajanja pojedinačnog tečaja objavljeno je na našim web stranicama www.znanje.siq.si ili na www.siq.hr.
Obavijest o točnom početku i završetku tečaja dostavit ćemo Vam najkasnije tri dana prije početka tečaja.

Kotizacija
Visina kotizacije i oznake su navedene pri svakom pojedinačnom tečaju, 25 % PDV nije obračunat u kotizaciju. Kotizacija uključuje gradivo, potvrdu o uspješno položenom tečaju, ručak, osvježavajuće napitke u pauzama i parkiranje. Pri plaćanju kotizacije, odobravamo 10% popusta, ako organizacija prijavi najmanje tri polaznika, ako ima certifikat SIQ za sustave upravljanja ili ako je polaznik u tekućoj godini upisan u registar internih auditora SIQ. Studentima i nezaposlenima, uz dostavljenu potvrdu, odobravamo popust od 50%. Kotizacija se plaća tri do pet dana prije početka edukacije na IBAN SIQ Croatia d.o.o, Buzinski prilaz 10, 10000 Zagreb, Zagrebačka banka HR 432300001101692034 poziv na broj - oznaka seminara. Na vaš zahtjev možemo Vam ispostaviti predračun.

Više o uslugama SIQ možete pronaći na stranicama www.siq.hr.

Kontakt
SIQ Croatia d.o.o.
Buzinski prilaz 10, 10000 Zagreb
Telefon: 01 6551 305
Fax: 01 6551 306
e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
web stranica: www.znanje.siq.si; www.siq.hr


Izvor:SIQ

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
12
11
13
HGK Grb
21
20
24 M
15

DNV GL

IZBORNIK

TUV

INFRASTRUKTURA KVALITETE

SIQ

URS

OCJENJIVANJE SUKLADNOSTI

SUPERA KVALITETA

OSKAR

KVALITETA U SEKTORIMA

PREDSTAVLJAMO

NORME

CQ

EFZG

MULTIMEDIJA

MENADŽMENT

Google Oglasi

FAQ

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

CKUR

KONFERENCIJE

UDEM Adriatic

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

NAJČITANIJE

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

FACEBOOK

LINKOVI

Newsletter KVALITETA

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće