Utorak 07 Srp 2020
Ispis

'AEO' oznake kvalitete

aeo finnallKoncept ovlaštenog gospodarskog subjekta ili AEO (Authorised Economic Operators) koncept temelji se na načelu 'carina za poslovno partnerstvo' kojeg je uvela Svjetska carinska organizacija (WCO).

Pristupanjem Hrvatske Europskoj uniji Ministarstvo financija, Carinska uprava, započela je s primjenom ovog koncepta u skladu s izmjenama i dopunama carinske uredbe EU (Uredba (EZ) br.648/2005) vezane uz sigurnost kretanja roba. Uredba 648/2005 dopunjuje Uredbe Vijeća (EEZ) br. 2913/92 o Carinskom zakoniku Zajednice, a između ostalog u odjeljku 1A definira pravila za ovlaštene gospodarske subjekte.

Status AEO je međunarodno priznata oznaka kvalitete što znači da tvrtka ispunjava sve propisane kriterije kvalitete gospodarskog subjekta, te da je poslovanje u potpunosti u skladu sa carinskim propisima, odgovarajućim standardima vođenje poslovne evidencije, financijske likvidnosti, poslovne sigurnosti i zaštite po propisanim sigurnosnim standardima.

AEO certifikat omogućuje da gospodarski subjekt bude prepoznat kao pouzdan partner u području sigurnosti i zaštite u sklopu Sporazuma o uzajamnom priznavanju koje Europska unija ima potpisane s nizom zemalja sve u cilju sigurnosti lanca opskrbe što u konačnici doprinosi sigurnijoj i bržoj razmjeni roba na globalnoj razini.

Gospodarski subjekti mogu ishoditi neki od tri certifikata o statusu ovlaštenog gospodarskog subjekta koje im pružaju lakši pristup carinskim pojednostavljenjima i olakšice vezane uz sigurnosno-zaštitne mjere:
AEOC certifikat carinska pojednostavljenja (AEO certificate – Customs simplifications) izdaje se gospodarskom subjektu iz EU koji ispunjava mjerila usklađenosti s carinskim propisima, odgovarajućih normi vođenja evidencije i financijske solventnosti;
AEOS certifikat sigurnosti i zaštite (AEO certificate – Security and safety) izdaje se gospodarskom subjektu iz EU koji ispunjava mjerila usklađenosti s carinskim propisima, financijske solventnosti i odgovarajućih normi zaštite i sigurnosti;
AEOF certifikat carinska pojednostavnjenja/zaštita i sigurnost (AEO certificate – Customs simplifications/Security and safety) izdaje se gospodarskom subjektu iz EU koji ispunjava kriterije i za carinska pojednostavljenja i za sigurnost i zaštitu.

AEO certifikate izdaje Ministarstvo financija, Carinska uprava, a više informacija može se dobiti u smjernicama Europske komisije.
Prvi AEOF certifikat u Hrvatskoj dodijeljen je Ericsson Nikoli Tesli 2014. godine, a u travnju 2016. godine certifikat je dobila i INA d.d.

Više informacija o AEO možete pročitati ovdje.


 
  

Izvor: MINISTARSTVO FINANCIJA/CARINSKA UPRAVA

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
11
13
HGK Grb
21
24 M
15
Adria Logo
Icr M

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

NAJČITANIJE

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće