Utorak 29 Ruj 2020
Ispis

ISO 45001 na javnoj raspravi

dnvgl​ISO 45001 sustav upravljanja zdravljem i sigurnošću u nacrtu (DIS - Draft International Standard) je dostupan za javnu raspravu. Izdavanje norme očekuje se krajem 2016. ili početkom 2017. godine.

Odbor ISO PC 283 trenutno surađuje s 50 zemalja i međunarodnim organizacijama, uključujući  međunarodnu organizaciju rada (ILO). Njihov je zajednički cilj razviti ISO 45001 i poboljšati zdravlje i sigurnost na radu za svakoga, kako u razvijenim tako i u zemljama u razvoju. 

“Od ranih 1990.-ih s više se različitih strana i raznih geografskih i gospodarskih regija postavlja sve više pitanja vezanih uz sustave zdravlja i sigurnosti na radu. Ta pitanja postaju prioritet svih vrsta djelatnosti jer troškovi i negativni učinci nesreća na radu mogu biti  pogubni˝, izjavljuje Leonardo Omodeo-Zorini in DNV GL, predstavnik neovisne međunarodne organizacije za certifikaciju (IIOC) pri ISO odboru.

Ključni zahtjevi u ISO 45001
Neki od ključnih zahtjeva i promjena u odnosu na OHSAS 18001:eki od ključnih zahtjeva i promjena u odnosu na OHSAS 18001:
- Sustavno određivanje vanjskih i unutarnjih čimbenika te potreba i očekivanja radnika i drugih zainteresiranih strana. Svrha je toga postići razumijevanje čimbenika koji utječu na sustav upravljanja.
- Vodstvo i uključenost radnika, s posebnim naglaskom na sudjelovanju i procesima savjetovanja.
- Razmišljanje temeljeno na rizicima kao temelj za sustav upravljanja. Veća usmjerenost na ciljeve kao pokretače poboljšanja, te na planove za postizanje ciljeva.
- Prošireni zahtjevi vezani za unutarnju i vanjsku komunikaciju, uključujući potrebu da se odredi što, kada i kako je potrebno informirati i komunicirati.
- Veći naglasak na kontroli promjena i nabave, ugovaranja i podugovaranja.
- Određeniji zahtjevi vezani za procjenu djelovanja i učinaka.
- Dijelovi zahtjeva vezani uz spremnost za hitne situacije.
- Novi zahtjevi vezani uz kontinuirano poboljšanje.

“Kao i ostale nedavno objavljene ISO norme, ISO 45001 će strukturom biti usklađen sa zajedničkim zahtjevima novih normi. Na taj će način tvrtkama biti olakšana primjena i intergacija normi˝, izjavio je Patrick Smink, Globalni voditelj usluga OHSAS 18001 u DNV GL-u.

Što možete napraviti sada?
Nacrt norme možete nabaviti već sada te se upoznati s glavnim elementima koji će biti sadržani u novoj konačnoj verziji norme. Njeno se izdavanje očekuje krajem 2016. ili početkom 2017.godine, što ovisi od količine i kompleksnosti komentara zaprimljenih tokom javne rasprave. Više će informacija vjerojatno biti poznato nakon sljedećeg PC 283 sastanka u lipnju. 
DNV GL će u narednim mjesecima aktivno raditi na pripremi svojih stručnjaka i materijala koji će Vam moći pomoći u što lakšoj prilagodbi novim zahtjevima norme.
Naša metodologija auditiranja, Next Generation Risk Based Certification, također će biti od pomoći našim klijentima, s obzirom da uzima u obzir zainteresirane strane, rizike i prilike.

Certificirani prema OHSAS 18001?
Svojim ćemo klijentima pružati podršku kroz migracijski proces, pružajući smjernice i edukacije kako bismo osigurali što jednostavniji proces prilagodbe.
“Naš je prijedlog da nastavite sa sadašnjim programom rada, te paralelno započnete s pripremom za promjene. Kada odlučite migrirati svoj sustav s OHSAS 18001 na ISO 45001, Vaš loklani DNV GL kontakt dati će Vam informacije o radnjama koje je potrebno poduzeti i kada,” izjavljuje Patrick Smink.

Više podataka o DNV GL certifikacijskom tijelu možete saznati na internetskoj stranici www.dnvgl.hr/assurance.


Izvor:DNV GL

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
11
13
HGK Grb
21
24 M
15
Adria Logo
Icr M

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

NAJČITANIJE

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće