Petak 05 Lip 2020
Ispis

ISO 50001 ili energetski pregled?

tuvener1Prenosimo članak iz TÜV Croatia E-glasnika broj 12/2015 naziva "ISO 50001 ili energetski pregled?". Koliko puta u posljednje vrijeme smo čuli ovo pitanje: Tko je obveznik u skladu s važećom zakonskom regulativom, do kada se moraju provesti aktivnosti, koji pristup je bolji i povoljniji, što još dobivamo osim poštivanja zakonske obaveze i poštede od plaćanja visokih kazni?

Kao i obično kod novih stvari Hrvatska kaska ili kasni. Na primjer, usuđujemo se postaviti jednostavnije pitanje: zašto Slovenija, Srbija i BiH imaju nacionalne norme ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015 na materinjim jezicima, a Hrvatska ima nacionalnu normu na engleskom jeziku? Odgovor je uvijek isti, a mi problem ovim člankom nećemo ukloniti i zato pokušajmo riješiti dilemu iz naslova.

Sada kada smo objavom Pravilnika o energetskom pregledu za velika poduzeća dobili još 12 mjeseci do krajnjeg roka ispunjenja obveze lakše se diše. Međutim, kojim putem krenuti. Oba puta vode ka istom cilju ako je jedini cilj ispuniti zakonsku obvezu, a tada metodom “linija manjeg otpora“ mnogi će odabrati ono što traje kraće, ne stvara dodatne obveze i po mogućnosti ne trebaju značajnija financijska sredstva.

Energetski pregled, prema dosadašnjem iskustvu, sigurno ne udovoljava ovom posljednjem zahtjevu, radi se o složenom postupku koji traži veći angažman vanjskih usluga i normalno je da treba pripremiti veća financijska sredstva. Nema čvrstog argumenta zašto bježati od sustava upravljanja energijom prema zahtjevima norme ISO 50001. Model upravljanja organizacijom je dobro poznat kroz primjenu temeljnih generičkih normi (9001, 14001, 18001) i potrebno je isti model primijeniti na još jedan segment organizacije. Ne želimo reći da nema novih obveza koje su karakteristične za sustav upravljanja energijom, ali one će biti lakše odrađene alatom koji organizacije koriste već duže vrijeme. Uz provedbu odgovarajuće edukacije i stjecanja potrebne kompetentnosti potreba za korištenjem vanjske usluge postaje zanemariva. A konačno, certifikacija nezavisne certifikacijske kuće daje dodatnu vrijednost nezavisne ocjene i potvrde ostvarenih rezultata.

Sustavno gospodarenje energijom je kontinuirani proces kojem je cilj poboljšanje energetske učinkovitosti te održivo gospodarenje resursima. U svakom slučaju ovim modelom dobivaju se odgovori na ključna pitanja kao što su koji energenti se troše, koliko se energenata troši, gdje i kada se energija troši, tko je odgovoran za gospodarenje energijom te kako učinkovito gospodariti energijom. Nužno je uspostaviti provedbu relevantnih radnji na svim razinama, upravljačkoj, operativnoj i pogonskoj. Kao rezultat organizacije će dobiti relativno brzi povrat uloženih sredstava, vrlo opipljive benefite i zadovoljstvo da aktivno doprinose održivom razvoju društva.

Više informacija na ovu temu možete pronaći na internetskoj stranici www.tuv-nord.com/hr.


Izvor:TÜV

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
11
13
HGK Grb
21
24 M
15
Adria Logo
Icr M

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

NAJČITANIJE

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće