Utorak 11 Kol 2020
Ispis

Sustavi upravljanja imovinom

iso-55001 mImovina i vrijednosti koje proizlaze iz nje za neku organizaciju osnova su za postizanje njenih ciljeva, stoga se o upravljanju imovinom (asset management) zadnjih godina puno moglo čuti na različitim predavanjima, konferencijama i raznim raspravama. Ove godine je Međunarodna organizacija za normizaciju izdala normu ISO 55001:2014, Asset management  –  Management systems – Requirements, koja je u određenom smislu revolucionarna i donosi novi svjetonazor i pogled na sustave upravljanja.

Neovisno o kojem je sektoru ili području poslovanja riječ i bez obzira govori li se o ljudskom potencijalu, financijskoj, materijalnoj ili nematerijalnoj imovini, dobrim upravljanjem imovinom postiže se najviša vrijednost novca za neku organizaciju, a da se pri tome očuva očekivano zadovoljstvo zainteresiranih strana. U upravljanje imovine uključeno je koordinirano i optimizirano planiranje, odabir imovine, stjecanje/razvoj, korištenje, zbrinjavanje (održavanje) i krajnje odlaganje ili obnovu odgovarajuće imovine ili sustava imovine. Pojedine organizacije teže optimalnom upravljanju imovinom koje zahtijeva da svi ljudi, procesi i informacije budu sinkronizirani, ali što uključuje i prošireni lanac opskrbe i poslovne partnere te druge zainteresirane strane.
Pomoć da se ove aktivnosti provode na učinkovit način je novoobjavljena ISO norma. ISO 55001:2014, Asset management – Management systems – Requirements (Upravljanje imovinom – Sustavi upravljanja - Zahtjevi), objavljena je u siječnju 2014. godine. Popraćena je s druge dvije ISO norme: ISO 55000:2014, Asset management –  Overview, principles and terminology (Upravljanje imovinom – Pregled, načela i terminologija) i ISO 55002:2014,  Asset management – Management systems – Guidelines for the application of ISO 55001 (Upravljanje imovinom – Upute za primjenu ISO 55001).
Norme su namijenjene bilo kojoj organizaciji koja teži:
- uspostaviti sustav upravljanja imovinom kako bi upravljala svojom imovinom tijekom životnog ciklusa ili određenom vremenskog razdoblja;
- smanjiti rizik povezan s vlasništvom nad imovinom;
- provoditi, održavati i poboljšavati upravljanje svojom imovinom;
- osigurati se da se provodi definirana politika upravljanja imovinom i ciljevi organizacije;
- dokazati sukladnost rada s ovom međunarodnom normom.
Više o upravljanju imovinom i primjeni novih norma može se saznati ovdje.
Uvod u normu ISO 55001 možete pogledati ovdje.

iso-55001

Nova norma izrađena je u modernom dizajnu koji ISO organizacija odnedavno primjenjuje pri izradama svojih norma. Novi oblik norme ISO je nazvao bliskim korisniku (user friendly), a osim toga je u boji  (što ranije nije bio slučaj za ISO norme). Druga zanimljivost koja proistječe iz ove norme je njen sadržaj. Način na koji je koncipirana ova norma podloga je za novi ISO 9001 koji je u postupku revizije i čije se novo izdanje očekuje sljedeće godine. U tom smisli je norma ISO 55001 korak ispred norme 9001, budući da ISO 9001 tek treba ugraditi osnove ovog novog pristupa prema kojem je izrađena norma ISO 55001.


Izvor:ISO

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
11
13
HGK Grb
21
24 M
15
Adria Logo
Icr M

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

NAJČITANIJE

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće