Četvrtak 01 Lis 2020
Ispis

DNV Business Assurance nudi širi pogled na certifikaciju

Risk based CertificationUključuje prošireni fokus na održivost kroz svoje audite sustava upravljanja. Risk Based CertificationTM predstavlja pristup certifikaciji sustava upravljanja koji provodi DNV Business Assurance i koji je kroz godine provođenja pomogao tisućama organizacija pri upravljanju rizicima karakterističnim za njihove djelatnosti. No, napretkom i promjenama u svijetu, mijenjaju se i područja koja organizacije trebaju razumjeti i primijeniti u svom poslovanju. Sve se više organizacijama postavljaju pitanja o aspektima njihovog poslovanja koji su do prije nekoliko godina bili potpuno nevažni. Neki od tih su pitanja porijekla sirovine, održivosti lanca nabave i utjecaja na okoliš. Kako bi pružio podršku organizacijama u upravljanju rizicima i pripremi za zahtjeve sutrašnjice, DNV Business Assurance svojim korisnicima od 2014. godine nudi unaprijeđenu metodu auditiranja sustava upravljanja.

Novi Risk Based CertificationTM pristup pomoći će organizacijama u proširenju područja rizika kojima upravljaju kroz svoj postojeći audit certifikacije sustava upravljanja. Ne samo da će posjedovati certifikat koji potvrđuje usklađenost s određenom normom, već će dobiti informaciju o stabilnosti svog sustava u odnosu na zahtjeve održivog poslovanja, te o uspješnosti poslovnih kontrola koje su uspostavile kako bi ispunile očekivanja svih zainteresiranih strana.

˝Dugoročni uspjeh mogu ostvariti jedino organizacije koje stvaraju vrijednosti na održiv način, ispunjavajući svjetske ekonomske i socijalne potrebe, te brinu o okolišu. Nova generacija Risk Based Certification pristupa omogućava organizacijama da usmjere svoje napore prema najvažnijim područjima koja će odrediti poslovni uspjeh ne samo danas, već i u budućnosti˝, izjavio je Luca Crisciotti, CEO DNV Business Assurance.

Kupci, državna tijela, interesne skupine i tijela za normizaciju stavljaju sve veću odgovornost na organizacije kad je u pitanju upravljanje vlastitim poslovanjem. ISO norme znatno doprinose održivom razvoju, te se u njihovim idućim izdanjima očekuje da će još više biti usmjerene na postizanje održivog poslovanja u organizacijama koje ih primjenjuju. DNV Business Assurance smatra takav pristup vrlo konstruktivnim i vjeruje da će naša nova generacija Risk Based Certification pristupa podržavati te promjene i pomagati organizacijama kako bi bile što bolje pripremljene za prilagodbu novim standardima.

Više informacija o novoj generaciji Risk Based CertificationTM biti će dostupno krajem 2013. godine. Prigodnu brošuru o Risk Based CertificationTM možete preuzeti ovdje.

rbc

O nama
U DNV Business Assurance-u čvrsto vjerujemo kako Vam možemo pomoći u uspostavljanju stabilnog poslovanja danas, s fokusom na Vašu budućnost. Kao vodeće svjetsko certifikacijsko tijelo, radimo s organizacijama na potvrđivanju njihovih procesa, proizvoda, ljudi i opreme kroz aktivnosti certifikacija, verifikacija, procjena i edukacija. Naših 1.800 zaposlenika u svijetu pomaže našim korisnicima u izgradnji održivog poslovanja i osiguravanju povjerenja svih zainteresiranih strana. Kao član DNV Grupe, neovisne fondacije osnovane 1864. godine, dio smo globalne mreže s više od 10.500 zaposlenika koji rade u 300 ureda u 100 zemalja.

• Risk Based Certification registrirani je EU zaštitni znak organizacije Det Norske Veritas AS

Kontakt:

DNV Business Assurance, Zagreb
Tel: +385 1 2499 850
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.dnvba.hr


Izvor:DNV

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
11
13
HGK Grb
21
24 M
15
Adria Logo
Icr M

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

NAJČITANIJE

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće