Ponedjeljak 13 Srp 2020
Ispis

Tribina ISO Forum Croaticum - Mogući prilaz integriranim sustavima upravljanja

HGKCentar za kvalitetu HGK organizira tribinu ISO FORUM CROATICUM naziva "Mogući prilaz integriranim sustavima upravljanja". Tribina će se održati 30. 01. 2013. u Vijećnici HGK, Rooseveltov trg 2, Zagreb. Suorganizatori tribine su Državni zavod za mjeriteljstvo, Hrvatski zavod za norme, Hrvatska akreditacijska agencija, Hrvatski mjeriteljski institut, Hrvatsko društvo za kvalitetu, Hrvatsko društvo menadžera kvalitete, Hrvatsko mjeriteljsko društvo, Udruga Hrvatski laboratoriji - CROLAB

Razvoj sustava upravljanja krajem 20. i početkom 21. stoljeća ukazao je i na nastanak niza poteškoća i problema vezanih sa njihovim daljnjim implementiranjem i međusobnom koordinacijom. Jedan od najčešćih modela integriranih sustava upravljanja u sebi je povezao sustav upravljanja kvalitetom (ISO 9001), sustav upravljanja okolišem (ISO 14001) i sustav upravljanja sigurnošću i zdravljem (OHSAS 18001). Međutim, pojava novih sustava vezanih sa specifičnostima svake pojedine organizacije doveo je ovakav model u pitanje a time i generirao niz dodatnih problema. Jedina preporuka koja se do sada pojavila je britanski PAS:99 koja, usprkos mnogim diskusijama, nije prerasla u normu. U modelu ponuđenom u ovom predavanju govori se o sasvim drugom pristupu i praktičnoj realizaciji integriranih sustava upravljanja. Dani model zasnovan je na principima složenih sustava koji postoje praktično od nastanka ljudske civilizacije. Principi i organizacija modela obrazlaže se na temeljima i zahtjevima života i rada svake organizacije i nudi praktično rješenje.

Predavač Dr. sc. Nenad Injac diplomirao je 1971. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu iz područja primopredajne tehnike, magistrirao 1976. godine na VTA u Zagrebu iz područja kvalitete i doktorirao 1983. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu iz područja pouzdanosti. Radio u RIZ-u u Zagrebu kao menadžer kvalitete na svim razinama, obavljao dužnost dekana na Višoj zrakoplovnoj školi u Zagrebu i bio docent na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. Od 1989. godine živi i radi u Beču u Austriji gdje je zadnjih 15 godine bio zaposlen u austrijskom društvu za kvalitetu „Quality Austria“. Specijalizirao kvalitetu u SAD, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Austriji. Bio predavač u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Rusiji i Austriji (među ostalim na poslijediplomskom studiju u Kremsu u Austriji). Vodio škole za menadžere i auditore prema EOQ shemi u područima kvalitete, okoliša i upravljanja informacijskom sigurnošću. Objavio 10 knjiga (hrvatski, ruski, engleski) od čega 8 iz područja kvalitete. Redoviti je član Ruske akademije za problematiku kvalitete te nositelj nagrade za životno djelo HDK 2012. godine.

Više podataka o najavljenoj tribini saznajte na web stranici www.hgk.hr.

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
11
13
HGK Grb
21
24 M
15
Adria Logo
Icr M

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

NAJČITANIJE

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće