Subota 16 Sij 2021
Ispis

Seminar ISO 9001:2015 obuka za LEAD auditora sustava upravljanja kvalitetom

TUVcroatiaTÜV Croatia organizira seminar ISO 9001:2015 obuka za LEAD auditora sustava upravljanja kvalitetom koji će se održati 01.-05. 07. 2019. u Zagrebu.

Dodatna izobrazba iz područja provođenja audita sustava upravljanja kvalitetom dodatno je jamstvo kvalitete dobivenih informacija i mogućnosti njihovog korištenja u poboljšanju organizacije i funkcioniranja sustava upravljanja kvalitetom, osobito u nadzoru i provjerama dobavljača. Lead auditori – assessori su osobe s vrhunskom izobrazbom iz ovog područja, čije znanje osigurava objektivno i neovisno provođenje audita sustava kvalitete. Tečaj je registriran pri IRCA organizaciji i svi koji uspješno završe tečaj bit će registrirani kao auditori u IRCA organizaciji u Londonu. Uspješno završen tečaj za lead auditora koji je registriran kod IRCA organizacije otvara vrata mogućnosti angažiranja i za neku certifikacijsku ustanovu.

CILJ SEMINARA
Nakon uspješno završenog tečaja auditori će biti u potpunosti osposobljeni za provođenje audita sustava upravljanja kvalitetom te za izvještavanje o rezultatima audita.
Cilj ovog seminara je pružiti polaznicima potrebna znanja I vještine za provođenje audita sustva aupravljanja kvalitetom prve, druge I treće strane sukladno normi ISO 9001, u skladu s ISO 19011 i ISO /IEC 17021. Ukratko, seminar će polaznicima pružiti osnovu da postanu kompetentni vodeći auditori putem sljedećeg:
• Objasniti ulogu auditora u planiranju, provođenju, izvještavanju i praćenju audita prema ISO 9001, ISO 19011 i ISO /IEC 17021;
• Svrha sustava upravljanja kvalitetom;
• Prednosti sustava upravljanja kvalitetom;
• Zahtjevi za dokumentacijom sustava upravljanja kvalitetom i razlike između dokumentacije, dokumentiranih procedura i zapisa;
• Pojmovi i terminologija definirani normi;
• Objasniti prednosti certifikacije sustava upravljanja kvalitetom od strane akreditiranih kuća;
• Pisanje izvještaja o nesukladnosti;
• Objasniti svrhu i razliku između audita sustava upravljanja kvalitetom prve, druge i treće strane.

PROGRAM SEMINARA
• Uvod u sustave upravljanja kvalitetom
• IRCA i auditor registracijske sheme
• Pregled sustava upravljanja kvalitetom i certifikacija
• Korištenje ISO 9001 kao modela za sustav upravljanja kvalitetom
• Vrste audita
• Uvod u zadatke procjene
• Razumijevanje procesa u auditiranoj organizaciji
• Analiza procesa
• Planiranje
• Detaljni plan audita
• Upitna lista visoke razine
• Traženje dokaza
• Psihologija audita, auditora i taktike audita
• Priprema detaljne upitne liste
• Uzimanje podataka i zapisa o nesukladnostima
• Provedba audita
• Audit protokol
• Odgovornosti vođe i članova tima
• IRCA & IATCA Auditorski kodeksi provedbe
• Sastanak audit tima
• Upute za završni sastanak
• Proces korektivnih aktivnosti
• Pisanje izvještaja
• Upute za ispit
• Ispit za lead auditore
• Završna rasprava i pregled seminara
• Završetak

KOME JE SEMINAR NAMIJENJEN
Polaznici moraju imati minimalno srednju stručnu spremu. Posebna pogodnost je ranije završeni tečaj za interne auditore, te iskustvo u provođenju internih audita. Prethodno poznavanje norme ISO 9001 je također vrlo važno, kao i vještina pisanog izvještavanja.

CERTIFIKAT
Svi polaznici koji uspješno završe seminar (provjera znanja) dobit će certifikat od TÜV NORD-a.

TRAJANJE: 09.00 – 18.00 sati
 
CIJENA: 6.100,00 kn + PDV
Na prijave pristigle završno sa 24.06.2019. odobravamo 15% popusta.

PRIJAVNICA
Preuzmite prijavnicu u PDF formatu  te popunjenu pošaljite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

TÜV Croatia d.o.o.
Bani 110, HR-10010 Zagreb
Telefon: +385 (0)1 3668-345  Faks: +385 (0)1 3668-308
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.tuv-croatia.hr

Izvor:TÜV

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
13
11
Adria Logo
HGK Grb
21
24 M
Icr M
24

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

TQV

NAJČITANIJE

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće