Četvrtak 28 Ožu 2024
Ispis

20. Bureau Veritas dani- program konferencije

bvc1dProgramska okosnica ovogodišnje konferencije pod nazivom Izazovi tranzicije, je dati odgovore na najčešća pitanja s kojima se susrećemo u praksi, vezana uz uspješan proces tranzicije na nove revizije sustava upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša koji ističe slijedeće godine.

Na 20. Bureau Veritas danima održat će se predavanja, okrugli stol i radionice od 11. do 13. listopada 2017.

VOĐENJE TRANZICIJE – TRANZICIJA UPRAVLJANJA U VOĐENJE
Predavač: Dejan Grahovac, Bureau Veritas Croatia d.o.o.
Transformacija upravljanja u vođenje na razini najvišeg poslovodstva i iskazivanje vođenja tijekom provedbe aktivnosti tranzicije sustava upravljanja nužan je preduvjet djelotvornog i učinkovitog postizanja sukladnosti sa zahtjevima novih normi. Predavanje obrađuje osnovne značajke vođenja, odnos vođenja i upravljanja u poslovanju organizacije, izazove koje naslijeđe ustaljenih praksi upravljanja stavlja pred provedbu tranzicije sustava i praktične odgovore na takve izazove.
O predavaču:
Diplomirao i magistrirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom poslovne karijere radio je kao razvojni inženjer u tvrtkama Ericsson Nikola Tesla i Ericsson AS Norway, viši konzultant u tvrtki Deloitte, direktor strateškog razvoja u tvrtki Agencija za komercijalnu djelatnost i više od 10 godina direktor vlastite tvrtke za poslovno savjetovanje. Radi kao Rukovoditelj razvoja poslovanja  za certifikaciju i edukaciju u Bureau Veritas-u.

ŽIVOTNI CIKLUS PROIZVODA U KONCAR D&ST   
Predavač: Vlatka Matun, Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.
Ciljevi razmatranja aspekta životnog ciklusa proizvoda su smanjenje korištenja prirodnih resursa i emisija u sustav okoliša kao i poboljšanje društvenih performansi u različitim fazama životnog ciklusa proizvoda. Povezivanje ekonomske i ekološke dimenzije proizvodnje proizvoda dovodi do povezivanja različitih aspekata tijekom realizacije proizvoda u svim fazama životnog ciklusa čime tvrtke postižu čišće proizvode i procese te konkurentnu prednost na tržištu.
O predavaču:
Diplomu magistre inženjerke ekoinženjerstva stekla je na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije. Nakon 2 godine rada u prodaji laboratorijske i analitičke opreme zapošljava se u tvrtci Končar D&ST na mjestu kemijskog inženjera na poslovima zaštite od korozije. Kasnije preuzima radno mjesto inženjera u Ulaznoj kontroli i bavi se izolacijskim materijalima, te je osposobljena za odgovornu osobu za rad s kemikalijama. Također se bavi područjem sustava upravljanja zaštitom okoliša ISO 14001 u sklopu čega postaje voditelj Odbora za zaštitu okoliša i osposobljeni je interni auditor iz sustava upravljanja ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001.

GDPR: THE EUROPEAN UNION GENERAL DATA PROTECTION REGULATION - OPĆA UREDBA EU O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA
Predavač: Vedran Kunović, Bureau Veritas Croatia d.o.o.
Nova Uredba EU o zaštiti osobnih podataka je obvezujuća Uredba te se kao takva primjenjuje u svim zemljama članicama EU. Uredba je prihvaćena u svibnju 2017. a stupa na snagu 25. svibnja 2018. te se odnosi na sve tvrtke koje obrađuju ili koriste osobne podatke građana EU. Cilj predavanja je prezentirati zahtjeve GDPR-a, načine implementacije putem sustava i posljedice neispunjavanja zahtjeva.
O predavaču:
Diplomirao organizaciju i management na Ekonomskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 2002. godine. Specijalizirao na Ekonomskom fakultetu temu Integriranih sustava upravljanja 2012 godine. Višegodišnje iskustvo u auditiranju sustava upravljanja stekao je kao auditor Bureau Veritas Croatia d.o.o. Trenutno je voditelj sustava osiguranja kvalitete i upravljanja u Ipsos d.o.o. i Product Manager za sustave upravljanja informacijskom sigurnošću u Bureau Veritas Croatia d.o.o.

UPRAVLJANJE RIZICIMA
Predavač: Nino Karamatić, Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o.
Predavač će napraviti uvod u predavanje na neformalan način, u kojem će obraditi temu rizika iz svakodnevnog života jedne organizacije kroz jednostavne primjere iz prakse. Predavanje će obraditi proces identifikacije, procjene i kontrole rizika i dati prikaz svjetskih metodologija i tehnika za upravljanje rizicima. Na kraju predavanja, predavač će izvesti zaključak da većina organizacija godinama upravlja rizicima, ali to ne čine na sustavan način.
O predavaču:
Magistrirao na fakultetu prometnih znanosti. Vodi ured strategijskog plana i razvoja u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe. Nositelj je Kolegija „Upravljanje rizičnim situacijama“ pri Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. Zamjenik je predsjednika udruženja zračnog prometa Republike Hrvatske u HGK. U svojoj bogatoj profesionalnoj karijeri obavljao je funkciju generalnog direktora tvrtke od 800 zaposlenih, menadžera rizika, kvalitete i okoliša, te nekoliko važnih funkcija u vodećem menadžmentu. Nositelj je međunarodnog certifikata “Risk Manager” izdanog od IANS Luxembourg. Vanjski je suradnik nekoliko Veleučilišta i poslovnih škola u Zagrebu te akreditirani vanjski auditor za ISO 9001 i ISO 14001.

KVALITETA U VISOKOM OBRAZOVANJU
Predavač: Prof. Dr. Sc. Tonći Lazibat, Sveučilište u Zagrebu
Na predavanju će biti riječi o kvaliteti u Europskom prostoru visokog obrazovanja-EHEA, o europskim smjernicama za kvalitetu, Bolonjskoj deklaraciji i Europskom kvalifikacijskom okviru te usporedba sa međunarodnom normom ISO 9001:2015.
O predavaču:
Prof. dr. sc. Tonći Lazibat je redoviti profesor u trajnom zvanju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dva mandata je bio dekan na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, danas prorektor za poslovanje na Sveučilištu u Zagrebu. Autor je i koautor više od 100 znanstvenih i stručnih radova, glavni je urednik međunarodnog poslovnog časopisa Poslovna izvrsnost-BUSINESS EXCELLENCE, recenzirao je brojne knjige i voditelj je i istraživač na više od 20 znanstveno istraživačkih i komercijalnih projekata. Konzultant za sustave upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015.

15 GODINA KVALITETE U “MAGDALENI” - SPECIJALNA BOLNICA ZA KARDIOVASKULARNU KIRURGIJU I KARDIOLOGIJU
Predavač: Janko Szavits-Nossan, “Magdalena” - Specijalna bolnica za kardiovaskularnu kirurgiju i kardiologiju
“Magdalena” - Specijalna bolnica za kardiovaskularnu kirurgiju i kardiologiju u 2002. godini certificirana je prema ISO 9001:2000 Sustav upravljanja kvalitetom, te je postala prva bolnica koja se certificirala prema ISO 9001 u RH. Osim kontinuiranih revizija norme ISO 9001, u 2014. godini uspostavlja i akreditira se prema jednoj od svjetski najpriznatijim akreditacijama - ACI (Accreditation Canada International), te postaje prva zdravstvena ustanova u RH koja se akreditirala prema ACI.

ISO 26000 SMJERNICE O DRUŠTVENOJ ODGOVORNOSTI
Predavač: Danijel Hofer, STEP osiguranje kvalitete d.o.o.
Temeljena na načelima održivog razvoja, društvena odgovornost postaje sve važnija tema u organizacijama i među njenim zainteresiranim stranama. Svijest o društvenoj odgovornosti organizacija raste, a zahtjevi za ostvarenje održivosti postaju sve stroži. Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO) je prepoznala potrebu za izdavanjem norme ISO 26000 koja daje smjernice za društvenu odgovornost. Cilj predavanja je prezentirati zahtjeve norme ISO 26000 i osnovne informacije o normi.
O predavaču:
Danijel Hofer  je diplomirani inženjer agronomije, smjer agroekonomija. Vodeći auditor (Lead Auditor) za QMS, EMS, OHSAS, ISMS. Interni auditor za HACCP, EnMS, SA8000. Vlasnik i direktor poduzeća STEP osiguranje kvalitete d.o.o. koje se bavi poslovnim savjetovanjem i uvođenjem ISO sustava. Vanjski suradnik Bureau Veritas Croatia d.o.o.

Opširnije možete saznati na internetskoj stranici www.bureauveritas.hr.


Izvor:BVC

1
17
Siq N
10
Dnv L Nov
16 1
5
8
4
Crolablogo
13
25 TUV
11
Adria Logo
HGK Grb
24 M
Icr M

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

METROTEKA

SIQ

NAJČITANIJE

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

LITERATURA

MENADŽMENT

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće