Petak 07 Svi 2021
Ispis

SIQ

SIQpic1SIQ je certifikacijska kuća koja ima suvremeno opremljen  laboratorij koji nudi mogućnost ispitivanja elektromagnetske

kompatibilnosti (EMC) i električne sigurnosti uređaja (LVD). Također jedini smo laboratorij za ispitivanje automata za igre na sreću u svijetu, koji svojim poslovnim partnerima  nudi cjelovita rješenja ("one-stop testiranje"). Pored toga,  visoko smo kvalificirani kao mjeriteljski/kalibracijski  laboratorij. Umjeravanje ili kalibracija je skup operacija, koje u određenim uvjetima stavljaju odnose među vrijednostima i pokazuje mjerni sustav ili vrijednosti što predstavljaju materijaliziranu mjeru ili referentni materijal i pripadajuće vrijednosti dobivene s etalonima (VIM 1993*, 6.11). Nositelji smo nacionalnog etalona za umjeravanje električnih veličina, frekvenciju i vrijeme, u matičnom laboratoriju u Ljubljani. Ostale usluge umjeravanja i kalibracije nudimo samostalno ili putem usluge partnerskih laboratorija.

Ispitivanje i certificiranje
Sastavni dio međunarodnog poslovanja je rješavanje sve kompleksnijeg zakonodavstva i normizacije. Da bi proizvodi, koje proizvodite ili s njima trgujete, mogli biti prisutni na određenom tržištu, redovito moraju zadovoljiti brojne norme, zakonsku regulativu i pravilnike koji uređuju ponašanje na  tržištu. Ti postupci su najčešće nejasni, pogotovo ako ih želite sami riješiti…Uštedite vrijeme i živce!   Već 40 godina našim partnerima nudimo, usluge nužno potrebne za prodaju proizvoda. Naše visoko kvalificirano stručno osoblje nudi tehničku pomoć te cjelovite usluge ispitivanja i certificiranja s kojim možete smanjiti troškove uvođenja i plasmana novog proizvoda na tržište. Kroz zapetljane labirinte zakonodavstva i normizacije provest ćemo vas po najkraćem mogućem putu.

Oznaka CE
SIQpic2Oznaka CE je kratica francuskih riječi "Conformité Européene" ("europska sukladnost"). S oznakom CE, koju pronalazimo na proizvodu, proizvođač izjavljuje da taj proizvod ispunjava bitne zahtjeve sigurnosti, zaštite zdravlja i okoliša koje određuje europska zakonska regulativa, odnosno većina donesenih direktiva za te proizvode. Za vladine organe CE oznaka na proizvodu je dokaz da se taj proizvod na tržištu pojavljuje legalno. Omogućava jednostavan protok roba unutar jedinstvenog tržišta EU i osnova je da ga carinski organi ili drugi organi nadzora na tržištu mogu koristiti za povlačenje nesukladnih proizvoda s tržišta.

SIQ je prijavljeno tijelo (notified body) za sljedeće direktive:
• 73/23/EGS ili 2006/95/ES - Električna oprema, namijenjena za uporabu u   određenom naponskom području (nisko naponska oprema),
• 89/686/EGS - Osobna sigurnosna oprema,
• 89/336/EGS ili 2004/108/ES – Elektromagnetska kompatibilnost (i njene promjene) ,
• 98/37/ES - Sigurnost strojeva (prethodna 89/392/EGS i njene promjene),
• 99/5/ES - Radijska i telekomunikacijska terminalna oprema ,
• 93/42/EGS - Medicinski uređaji ,
• 94/9/ES -  Oprema za uporabu u potencijalno eksplozivnoj atmosferi,
• 2000/14/ES - Direktiva o emisiji buke strojeva za vanjsku uporabu,
• 2004/22/ES - Mjerni instrumenti

Usluge
• Pomoć pri izradi tehničke mape proizvoda,
• Tumačenje tehničkog zakonodavstva i normi (direktiva),
• Potvrdu o pregledu tehničke mape,
• CE - Izjava o sukladnosti,
• EC - Certifikat o tipnom ispitivanju.
Više o našim ostalim uslugama možete pronaći na našim internet stranicama www.siq.hr

Pregled naših akreditacija:
www.slo-akreditacija.si/files/accreditation/44/pdf/k002.pdf
www.slo-akreditacija.si/files/accreditation/156/pdf/lk001.pdf
www.slo-akreditacija.si/files/accreditation/191/pdf/LP009.pdf
www.slo-akreditacija.si/files/accreditation/33/pdf/cp001.pdf

Kontakt osoba:
Damir Hajdina, dipl.ing.
Prodajni predstavnik
SIQ CROATIA d.o.o.
HR-10010 Zagreb, Buzinski prilaz 10
Tel.:   +385 1 644 64 67
Faks: +385 1 65 51 306
Mob:  +385 98 360 890
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.siq.hr

SIQpic3
SIQpic4SIQpic5SIQpic6SIQpic7


Izvor:SIQ
1
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
13
11
Adria Logo
HGK Grb
24 M
Icr M
24

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

METROTEKA

TQV

NAJČITANIJE

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće