Utorak 11 Kol 2020
Ispis

Tribina ISO FORUM CROATICUM - Reorganizacija niza normi sustava upravljanja kvalitetom

HGK ISOCentar za kvalitetu HGK organizira tribinu ISO FORUM CROATICUM, koja će se održati 22. svibnja 2014. u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu. Tema tribine je Reorganizacija niza normi sustava upravljanja kvalitetom.

Međunarodna organizacija za normizaciju – ISO u okviru rada svojih tehničkih odbora od kojega je naistaknutiji ISO/TC 176 Quality Management and quality assurance u ovom trenutku provodi radikalnu preradu cjelokupnog sustava normi u području upravljanja kvalitetom i osiguravanja kvalitete.  Prerađuju se osnovne norme ISO 9000 Quality management systems - Fundamentals and vocabulary i ISO 9001 Quality management systems – Requirements. Planirani završetak prerade je jesen 2015. godine. Istovremeno se prerađuje cijeli niz normi ISO 9000 kao i norme koje su povezane ili proizlaze iz tog niza. To je opsežan posao, uvode se poptpuno nova područja o kojima će trebati voditi računa kod budućih auditiranja sustava upravljanja kvalitetom kao što su uspješnost rada organizacije ili procjene rizika a neka se područja koja su spomenuta u ranijim izdanjima znatno proširuju poput poštivanja zakona u radu organizacije. U predavanju će se dati pregled trenutnog stanja prerade normi sustava upravljanja kvalitetom kao i naglasiti pojedina rješenja kao i dileme i nedoumice oko puteva razvoja normi sustava upravljanja kvalitetom. Kako još uvijek na međunarodnoj razini nije došlo do odluke o konačnom izgledu osnovnih normi a postoje i velike nesuglasice oko nekih definicija i rješenja ovaj pregled izložen u predavanju svakako nije konačan. S druge strane očito je da se očekuju radikalne promjene u normama sustava upravljanja kvalitetom na koje se treba pripremiti i ta priprema zainteresiranih na moguće promjene ujedno je i svrha ovog predavanja.  

Tribinu ISO FORUM CROATICUM zajednički organiziraju Državni zavod za mjeriteljstvo, Hrvatski zavod za norme, Hrvatska akreditacijska agencija, Hrvatski mjeriteljski institut, Hrvatsko društvo za kvalitetu, Hrvatsko društvo menadžera kvalitete, Hrvatsko mjeriteljskoo društvo, Udruga Hrvatski laboratoriji – CROLAB i Hrvatska gospodarska komora.

Predavač:
Mr. sc. Nenad Nikolić, dipl. ing. fizike
Diplomirao je fiziku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu te magistrirao iz područja geofizike. Radi u Hrvatskom zavodu za norme.Tajnik je tehničkog odbora HZN/TO 176, Upravljanje kvalitetom i osiguranje kvalitete u čijem je području rada niz normi ISO 9000 o sustavima upravljanja kvalitetom. Voditelj je Tehničke uprave Hrvatskog zavoda za norme. Član je CACC Policy, savjetodavnog odbora Europske organizacije za normizaciju – CEN. Član je Membership Relations and Monitoring Committee, zajedničkog nazornog odbora dviju europskih organizacija za normizaciju CEN-a i CENELEC-a. Predsjednik je Nadzornog odbora Hrvatskog društva za kvalitetu. Autor je nekoliko desetaka znanstvenih i stručnih radova.

Voditelj tribine:
Trpimir Župić, dipl.ing., Hrvatska gospodarska komora

Više podataka o najavljenoj tribini možete saznati na web stranici www.hgk.hr.


Izvor:HGK

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
11
13
HGK Grb
21
24 M
15
Adria Logo
Icr M

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

NAJČITANIJE

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće