Utorak 07 Srp 2020
Ispis

Seminar RISK MANAGER sustavno prepoznavanje rizika i preventivnih radnji

TUVcroatiaTÜV Croatia organizira seminar naziva "RISK MANAGER sustavno prepoznavanje rizika i preventivnih radnji" koji će se održati od 24.- 26. 2. 2016. u Zagrebu. Po prvi puta u organizaciji TÜV Croatia održava se predmetni seminar s predavačima iz TÜV NORD AKADEMIE na engleskom jeziku.CILJ
Na navedenom seminaru polaznici će biti upoznati s prednostima i sadržajem sustavnog upravljanja rizikom i glavnih pravnih regulativa i standarda povezanih sa sustavima upravljanja rizikom. Nakon provedenog seminara polaznici će biti osposobljeni identificirati specifična rizična područja i uz sustavni pristup identificirati rizike. Također će biti upoznati sa nizom tipičnih poslovnih rizika.

Polaznici će dobiti saznanja kako pojava vjerojatnosti i posljedice štete raznih rizika trebaju biti ocijenjeni za različite rizike u svakoj pojedinoj organizaciji. Biti će osposobljeni rangirati rizike prema prioritetu i razviti učinkovite preventivne mjere. Također će naučiti koji od rizika će najčešće dovesti tvrtku u stanje krize i kako izbjeći razloge za to. Naučiti će kako se izrađuje dokumentacija rizika i preventivnih mjera i kako se preventivne mjere mogu kontrolirati.

Polaznici će dobiti informacije o osnovnim aspektima uvođenja sustava upravljanja rizikom i mogućnosti njegove integracije sa već postojećim sustavima upravljanja. Biti će opisane odgovornosti  i potrebne kvalifikacije RISK MANAGER-a.

Seminar je baziran na normama ONR 49000 i ISO 31000.
Aspekti upravljanja rizikom unutar norme DIN EN ISO 9001:2015 će također biti pokriveni ovim predavanjem.

PROGRAM
• definicija rizika i sustava upravljanja rizikom;
• uvođenje u pravno i gospodarsko okruženje;
• pregled stavki sustava upravljanja rizikom;
• razlike između sustava upravljanja rizikom i procesa upravljanja rizikom;
• dokumentacija - politika rizika i organizacijski okvir;
• definiranje specifičnih područja rizika;
• identifikacija alata za strateške i operativne rizike;
• glavni rizici koji mogu dovesti tvrtku u stanje opasne krize;
• poticaji za rangiranje preventivnih mjera da bi se spriječio rizik i umanjila šteta;
• upravljanje kriznim situacijama;
• odgovornosti i kvalifikacije RISKMANAGER-a.

KOME JE SEMINAR NAMIJENJEN?
Zaposlenicima koji žele izgraditi sustav upravljanja rizikom te svim zaposlenicima koji se bave specifičnim poslovima upravljanja rizikom, članovima Uprave organizacije koji su odgovorni za implementaciju sustava upravljnja kvalitetom i/ili okolišem, predstavnicima Uprave za kvalitetu i/ili okoliš i srednjem menadžmentu organizacije.

Jedan od glavnih uvjeta pohađanja seminara je dobro poznavanje engleskog jezika!


UVJERENJE: Svaki polaznik dobiva certifikat izdan od strane TÜV Croatia nakon položenog ispita.

TRAJANJE: 9.00 – 16.00 sati (svaki dan)


PREDAVAČ: Stručnjaci i vrhunski predavači iz TÜV NORD AKADEMIE

CIJENA: 3.500,00 kn + PDV
(U cijenu su uključeni materijali za seminar i ručak.)

Za sve dodatne informacije slobodno kontaktirajte:
TÜV Croatia d.o.o.
Savska 41
10 000 Zagreb
tel: 01-3668 345
fax: 01-3668 308
www.tuv-nord.com.

tuvcrosem


Izvor:TÜV

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
11
13
HGK Grb
21
24 M
15
Adria Logo
Icr M

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

NAJČITANIJE

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće