Petak 07 Svi 2021
Ispis

Besplatni webinari u listopadu 2020.

bvc logoBureau Veritas Vas poziva na besplatne webinare koje planiramo organizirati tijekom listopada 2020. godine.

Ukoliko ste zainteresirani sudjelovati, možete se prijaviti putem obrasca za prijavu kojeg možete pronaći na www.bvtraining.hr/plan-webinara

09.10.2020. (12.30 -14:00) Upravljanje u kriznim situacijama prema ISO 22320:2018
Prepoznavanje potencijalnih kriznih situacija i pravilno donošenje odluka u odgovarajućim vremenskim okvirima nakon pojave krizne situacija, ključni su koraci kojima možemo smanjiti ili spriječiti negativan utjecaj na naše poslovanje.
Ovaj webinar donosi osvrt na važne elemente uspostave učinkovitog sustava upravljanja kriznim situacijama i smjernice djelovanja u kriznim situacijama.

16.10.2020. (12.30 -14:00) Zakon i Uredba o kibernetičkoj sigurnosti operatora ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga
Webinar obrađuje načine usklađivanja sa Zakonom i Uredbom o kibernetičkoj sigurnosti operatora ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga.
U okviru predavanja prezentirati će se i smjernice za postizanje usklađenosti utemeljene na najboljim praksama primjenjivih mjera informacijske sigurnosti u skladu s relevantnim međunarodnim normama iz područja informacijske i kibernetičke sigurnosti (ISO/IEC 27001:2013, IEC 62443-2-1:2010).

27.10.2020. (12.30 -14:00) SAFEGUARD PROGRAM – Mjere za zaštitu zdravlja i sigurnost u poslovnom okruženju
Bureau Veritas SAFEGUARD program predstavlja skup rješenja koji obrađuju rizike putem učinkovitog osposobljavanja timova za primjenu dobrih higijenskih praksi i putem audita pravilnog uspostavljanja i primjene zaštitnih mjera.
Program SAFEGARD uključuje sve one zahtjeve koji su nužni kako bi se osiguralo pridržavanje dobre higijenske prakse, socijalnog distanciranja i svih ostalih preporuka vlasti i odgovarajućih propisa za kontrolu rizika od kontaminacije SARS-CoV-2 virusom.
Ti se zahtjevi također mogu dopuniti specifičnim zahtjevima organizacije koji će se provjeriti tijekom provedbe neovisnih provjera.
Nakon uspješne provedbe audita izdaje se Potvrda o sukladnosti sa zahtjevima koja se može istaknuti na globalnoj interaktivnoj karti te na taj način biti dostupna svim vašim klijentima i zainteresiranim stranama.

30.10.2020. (12.30 -14:00) HEALTHY MEAL STANDARD
Healthy Meal Standard (HMS) je Sustav upravljanja kategorijama prehrane čiji je cilj uspostaviti sigurnost, sljedivost i optimizaciju lanca prehrane s ciljem povećanja kvalitete prehrane za krajnjeg korisnika.
Prilikom izrade HMS-a preuzete su određene smjernice i od Svjetske zdravstvene organizacije, no HMS je cjelokupna poslovna metodologija koja uključuje analizu, implementaciju, certifikaciju i nadzor uz laboratorijsko ispitivanje koji traje tri godine. Struktura norme HMS je slična strukturi norme ISO 9001.
Prednosti implementacije i certifikacije HMS-a su između ostalog, bolja organizacija sustava prehrane, optimizacija troškova, usklađivanje dokumentacije sa zakonskim zahtjevima, izrada jelovnika i normativa za posebne prehrambene potrebe ovisno o odabranim kategorijama i želji klijenta.
HMS je namijenjen hotelima i restoranima, thalasoterapijama, specijalnim bolnicama, poliklinikama, školama i vrtićima, aviokompanijama, pomorskim i kopnenim prijevoznicima.

Za dodatne informacije možete se obratiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Izvor:BVC

1
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
13
11
Adria Logo
HGK Grb
24 M
Icr M
24

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

METROTEKA

TQV

NAJČITANIJE

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće