Ispis

Predstavljanje normizacijskih aktivnosti i norme HRN ISO 20400:2017

Kreirano Petak, 05 Travanj 2019 09:38
Hitovi: 697

hznHrvatski zavod za norme poziva vas na predstavljanje hrvatske norme HRN ISO 20400:2017, Održiva nabava – Upute (ISO 20400:2017, Sustainable procurement – Guidance).

Riječ je o normi koja je važan alat za organizacije koje se žele ponašati odgovorno i pridonositi održivomu razvoju i ostvarivanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Norma je primjenjiva na sve organizacije, i javne i privatne, neovisno o njihovoj veličini i mjestu rada te je namijenjena svim dionicama koji sudjeluju u procesu nabave.

Osim norme predstavit će se i Upute za upućivanje na norme u postupku javne nabave u Europi (Guide for referencing standards in public procurement in Europe) koje objašnjavaju što su norme i kako se na njih upućuje u javnoj nabavi.
 
Predstavljanje norme je planirano 15. travnja 2019. godine u 13:00 sati u Dvorani Slavoljuba Penkale, Hrvatskoga zavoda za norme.

Opširnije na www.hzn.hr.


Izvor:HZN

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće