Ispis

Tribina ISO FORUM CROATICUM - Zadovoljstvo kupca prema Kano modelu

Kreirano Petak, 05 Travanj 2019 09:26
Hitovi: 785

HGK ISOHrvatska gospodarska komora poziva vas na tribinu ISO FORUM CROATICUM koja će se održati 16. travnja, u 13 sati, u Forumu Zagreb (u kompleksu Green Gold na adresi Radnička cesta 50).

Kvaliteta je jedan od važnih čimbenika koji utječe na konkurentnost, a njen se utjecaj tijekom povijesti mijenjao. Primjerice, sredinom 20. stoljeća proizvod je trebao ispuniti osnovne zahtjeve kupaca. Danas, međutim, svaki brand udovoljava osnovnim zahtjevima koji od se njega očekuju.

Utjecaj na konkurentnost promijenio se u ovisnosti o tome u kojoj mjeri su zadovoljeni postavljeni zahtjevi kupaca pa se upravo to zadovoljstvo koristi kao sinonim za kvalitetu. Nadalje, razlika konkurentnosti proizvoda među brandovima , s obzirom na zahtjeve kupaca, postala je mala. Sada postaje sve važnije pronaći skrivene zahtjeve kupaca, one koji nisu očiti, te ostvarivanjem tih zahtjeva udovoljiti kupcu izvan njegovih očekivanja. Promatrajući taj proces od usklađenosti proizvoda s osnovnim zahtjevima, preko zadovoljstva kupaca kroz ostvarene postavljene zahtjeve, pa sve do ostvarivanja zadovoljstva kroz ispunjenje skrivenih, nevidljivih zahtjeva kao životnim ciklusom kvalitete, Kano model uveden je kao teorija koja objašnjava ovaj životni ciklus.

Uz to, o njegovoj primjeni, uključujući mnoge primjere, govorit će Noriaki Kano, jedan od vodećih svjetskih autoriteta na području kvalitete, poznat po svojemu Kano modelu koji govori o tome da nisu svi atributi proizvoda i usluga jednako važni za zadovoljnoga kupca. Autor je i koautor knjiga i popularnih tekstova te govornik i predavač na brojnim konferencijama u više od 70 zemalja. Profesor je na tokijskom te gostujući profesor na mnogim drugim svjetskim sveučilištima. Član je i počasni član svjetskih i nacionalnih društava te organizacija poput IAQ, ASQ te mnogih drugih. Također je dobitnik brojnih nagrada na polju kvalitete poput Demingove nagrade.

Više informacija možete doznati na www.hgk.hr.

Tribina je besplatna, ali je registracija obavezna zbog ograničenog broja mjesta. Rok prijave je 15. travnja u 15 sati.


Izvor:HGK

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće