Srijeda 21 Lis 2020
Ispis

14. IFAN konferencija o normama 2013.

14.IFANIFAN - The International Federation of Standards Users (Međunarodno udruženje korisnika norma) organizira 14. međunarodnu konferenciju o normama od 15. do 16. 10. 2013. u Londonu. IFAN organizacija održava konferencije o normama svake tri godine, ciljevi održavanja konferencija su razmjene najnovijih saznanja iz područja normizacije i primjene norma. Na ovogodišnjoj konferenciji teme će biti utjecaj norma u društvu, primjena norma u malim i srednjim poduzećima, nejasnoće i problemi u primjeni norma, povezanost norma sa zakonodavstvom, utjecaj norma na inovacije, razvoj budućih norma i dr.

Program konferencije:
15. 10. 2013. (utorak)
8:30 – 9:00  Registration and opening
Session 1: Getting Involved in Standards
-Gathering feedback on standards, Evelynne Thomann, ACANOR
-X-factor & User-centric Standards Development, De Montfort University
-Getting SME involved in Europe, Ashok Ganesh, Director, Innovation CEN
-User participation in Indonesia, Satyawati Susanto, MASTAN
-SMEs innovate to demonstrate compliance to ISO 20121, Fiona Pelham, MD Sustainable Event s
-Engagement in standardization activities, Cesare Riillo, ANEC Normalisation Luxembourg
Session 2: Global legal issues around standards and standards information for global markets
-Global Product Compliance Requirements – Challenges for Economic Operators, Michael Loerzer, President GLOBALNORM Group
-Technical regulation of products based on risk management , Peter Walsh, CaSServ.
-Energy standards and regulation, Denis Deutsch, Total and Andries Otter, Shell
-China’s system of standardization and regulation, Xeijia Xai, CAS

16. 10. 2013. (srijeda)
8:30 – 9:00 Registration
Session 3: Standards, innovation & technology: Fulfilling the demands of users
-The 3P’s of Standards, Laura Hitchcock, Boeing
-Network Rail – Making company standards accessable, Speaker TBC
-Standards and technical company specifications in one database: the advantages for the users, Philippe Rafoujault, DCNS
-Urban Future initiative – demanding new standards? Mrs Fueting, Audi
-Standards for Smart Cities, a user’s perspective, Lean Doody, Arup
Session 4: Inter-active Standard development, inputing SME/User experience to the standard amendment process
-Facilitated by BSI Standard Content Developers

Više podataka o 14. IFAN konferenciji o normama možete saznati na web stranici www.ifan.org i web stranici www.shop.bsigroup.com.

14. IFAN konferencija 1

14. IFAN konferencija 2

14. IFAN konferencija 3

Izvor:IFAN

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
11
13
HGK Grb
21
24 M
15
Adria Logo
Icr M

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

NAJČITANIJE

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće